Jumaat

Bahagianya di saat ini.......(dengan kehadiran cahaya mata ku).



Life aku sangat bahagia sekarangni....Ada suami yang slalu take care of me,ada anak yang comel dan kehidupan yang lebih selesa..Betul la org kata "Kdg2 Allah sembunyikan matahari, DIA dtgkn petir & kilat. Kita tertanya2 kemana hilangnya matahari.. rupa2nya Allah berikan kita pelangi...Syukur Alhamdulillah..Life aku masa zaman2 bujang dulu penuh dgn ranjau dan duri (cewah ayat sastera plk..hihi)...Skrg ni semua mudah..Cuma masa mengandung tu je pyh ckit...Aku alahan masa awal bln sampai perut 5bln..tu pon sbb aku berdoa kpd Allah S.W.T supaya bln posa alahan aku hilang n tak rasa letih sbb aku nk menunaikan ibadah puasa penuh thn lepas..Alhamdulillah Tuhan makbul doa aku...Dapat aku berpuasa tanpa mengalami alahan mengandung masa tu,padahal masa tu ramai kalangan member2 aku yg mgndung juga mengalami alahan teruk n hanya dapat puasa beberapa hari je..
Alahan aku jadi pula masa perut aku 8bulan..masa tu jd cm memula ngndung dlu blik...asal mkn kari je mesti rasa pedih ulu ati...air oren xle minum,tomyam xle mkn (dhla feveret aku tu)paling teruk xle bau dapur...nk nk pulak neighbor aku pepagi je asik perangat gulai..adoi..ape lg..muntah je keje aku pepagi...
Flashback blik masa pewot aku 3bln..aku mmg tiap2 ari nngis sbb terlampau xlrt..rasa nk patah tulang blkg,sakit pnggang,sakit betis n mcm2 lgla...MC keje manjang.....aku pon naik segan nk gitau bos nk cuti..Bila ngadu dgn En Suami ..dia bt derk je..mula la nk nngis je mata nih...bila aku nngis hah tau pon kalut..hahaha...suami aku ni jenis tak bole tgok isteri ksygn dia nngis...xpasal2 je kene ngabih kn wang ringgit nk pujuk tu..bkn snng..ekeke

1 ulasan:

  1. Hmm..btol tu... bhagianya...hrap kak bhgia hngga akhir hyat... :)

    BalasPadam