Khamis

Affan Jatuh..


Hurm..Affan Hadziq dah berumur 5bln skrg ni..Agak mencabar utk menjaga beliau..Aktif tetapi masih belum cekap untuk merangkak..dia dh boleh niarap tapi masih lesen L..My hansome boy nih kalu tido mmg dia sorgla konker katil tu..Setiap mlm aku tido atas katil dgn dia..Kesian suami tido tilam bujang kt bawah..Actually umh aku tu ade lg satu katil besar (katil pasangan)kt bilik tengah dan 1 katil bujang kt bilik belakang..Tapi ntah,suami aku nk tido gk kt tilam bujang tu dlm bilik sama dgn kami..Tilam tu aku guna masa dlm pantang dulu..Skrg aku bubuh sarung Garfield kt tilam tu..Affan Hadziqni anak yang sangat baik..tak byk ragam..suka senyum..mudah ketawa..Balik keje tgok je muka dia rasa ilang je sume masalah....Tapi kenapa aktif sgt anakku nan sorang nih..Pagi tadi aku bgn myusu kul 5.00 pg..Biasa anakku ni kuat menyusu tgh2 mlm...So aku stdby stamina utk bgn 3 4 kali utk myusu di tgh2 mlm demi anak tercinta...Pas menyusu aku tido semula..Arini mybe letih sgt kot aku xsedar jam handfon dah bunyi..Sedar2 suami kejut.."Yang,Yang bgn..6.30 pg dh!..Aku pon bgn..terus mndi..mujur bendera merah so sempat lg nk siap2..Affan Hadziq cm biasa la..Bila mama dia bgn,dia pon bgn la..Arini angin dia baik..menyanyi riang..lagu versi baby 5 bulan la..lagu pon dgr lembut je..da da da da pa pa pa pa..lebih kurang cmtu laaa...dgn voice yg very the cute...Pastu suami aku bgn duk sebelah anak dia yg dh niarap tu..Affan Hadziq pon sandar pale kt peha suami..Mcm kucing dh manjenya baby ku nan sorg nih...Mybe masa mengandung dlu aku slalu berperangai cm kucing kot..ahaks..hahaha...suka sandar2 kt org...So bkn salah ibu mengandung ye Puan-puan...haha..Melalut lak dah nih..Ok kita go thru je ye..Pas siap dlm 6.55pg aku buka pintu kete..ltk beg aku,beg nursery anak ku..start kete..Ltk mu baby dlm keta n buka pagar rumah..aku terdengar cm suara baby menangis..Aku pandang dlm kereta,rupanya alahai anak ku yg cerdik ni dh terjatuh dari seat baby..Mybe dia lonjak badan masa aku ltk tadi...Aku lak tak buckle up dia nye seat belt..adoii..Mujur xde pape blaku..Aku terus angkat n sapu2 tgn dia yg mulus tu..tkt dia rasa sakit..letak semula kt seat dia n buckle up terus..Suami pon kalut terpa tanya ape tjd..Aku kata anak terjatuh..Hurm, dia mulalah panik..Dia pon dgn bertowel je dtg tgok n btul kan seat belt my baby boy...Papa yg prihatin la katakan..hehe..Pastu aku terus masuk dlm kete..n teruskan perjalanan anta anak ke nursery n pi ofis cm biasa........sSh gk bila anak aktif ni..Tapi budak2 yg aktif ni biasanya cerdik..ade je idea dia nk bt..Tapi yg kesian cuma diri dia la..Ya Allah..Lindungilah anakku ini...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan