Rabu

Akikah oh akikah...



Lambat lagi kn nk raya haji..Tahun lepas aku dan suami beraya haji kt kampung aku jer..iaitu umah emak n as usual umh tok aku..Biasa balik umah tok untuk solat raya ,ziarah kubur tokwan..bersih2 kubur...sedekah bacaan yassin..n then ke rumah sanak saudara beraya..Tahun ni nampaknya giliran beraya di kampung suami..Nun jauh di pantai timur..Lebih kurang 8 jam perjalanan,tu masa ktorg xde anak la..Ade anak kecik skrgni kene amik masa 10@12 jam perjalanan untuk balik kampung beliau...Sungguh tak penat langsung..Mana nk penat,dia drive..aku letak anak kami kt seat baby yg dipasang di tempat duduk belakang..Aku??..tidooo..bestnyaaa...Aku kata tak penat sebab,aku ni jenis yg suka menyinggah setiap kedai@hentian yg kami jumpa...Benti makan,minum,beli belah,solat,mndikan anak,toilet dll...Perjalanan jauh ni sgt menyeronokkan...Aku mmg suka menikmati pemandangan sekeliling dari dlm keta..serene..pendek kata "jauh perjalanan luas pandangan"..ye x..My hubby just told me that he intend to do akikah for my little child at his kampung at this year..i agreed..its must be impressive if we do the akikah at his hometown...Lebih meriah raya qurban kalau di belah2 pantai timur..So untk sape2 lg yg plan nk buat akikah utk anak2 disini ade la aku nk share maklumat sikit pasal akikah...cekikdaut...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan