Selasa

Myvi vs Honda Civic 2012






Assalamualaikum seme yg beragama islam...Salam 1Malaysia utk non muslim..Today we are talking about vehicle..A vehicle that tempt me most..Absolutely Myvi lagi best and Honda Civic Type R...
Tentang Myvi ni..ape saje keluaran Myvi semenye menarik perhatian aku..Aku minat dgn Myvi ni dari dlu lg..Sejak dia memula keluar..Masa bujang2 dlu aku nk sgt kereta Myvi nih,masa tu mmg aku mampu tapi sygnyee masa tu salary bulanan aku tak dapat slip gaji..huhu..xpe aku menanti lagi..pastu start dpt keje tetap..aku tak cukup sen lak nk beli..Jadi aku beli la jenis vehicle yg lain tapi masih dlm kategori kereta kompak jugak....Skrgni aku minat sgt dgn Myvi lagi best tu..nk pulak kaler kuning..Cantiknya.Putih pon ok..kan putih tu bersih,suci..hehehehe.Bilakah aku dpt memiliki dirimu wahai Myvi 1.5 lagi best..Masih adakah lagi sinar untukku..hahaha..Org kalu dh jatuh cinta cmtu lah jdnye..Setiap ari aku sebut2 pasal impian aku nk memiliki Myvi..Mr Hubby mybe cian kt bini tercinta dia ni slalu sgt duk sebut2 pasal Myvi..Offer nk beli,tapi bkn lg best..yg biasa2 jee..Tapi ayat dia "Syg nk ke Myvi?abg boleh beli tapi kereta syg tu abg buat pakai keje..kete abg simpan kt umh...Ok?Ayoyo..mana boleh..even kereta aku tu bkn idaman hati tapi aku tetap syg tau..mana boleh bg Hubby pkai buat keje..dhla keje dia kene masuk kuar kampung..Masuk utan kuar utan..rosak la baby i...Syg plk bile pikir2 blik...Lama pas dpt anak aku sebut2 lagi pasal Myvi. Kali ni lebih kepada kenderaan kuning yg cantik manis tu...Suami kata boleh nk beli tapi kereta lama aku tetap perlu dibayar balance bayaran dia even beli Myvi 1.5 tu..Syg lak duit kalu pikir2 balik..Member2 pon pakat bg pandangan xpyh beli sbb Myvi tu minyak kuat...Kereta aku skrgni dah elok,xbyk ragam..xperlu byk kuar duit setiap bulan...Ntahla manusia ni kan,bila ada je sesuatu tu ade lagi pulak mende lain yg dia nk..Nk kata tak puas tak pon..Cuma sesekali teringin jeer..hikhik..Baru nih dapat rasa naik Myvi lg best nih..kt showroom kedai kete la..aku kn slalu pi byr roadtax n assurance kt ofis kedai tu belah atas..nama pon showroom..apelagi..sesuka ati kami je buka pintu kete tu try naik..buka pintu kete ni try naik..Mr Hubby siap dukung anak lagi..hahaha..lawak giler...Anak aku yg xmengerti pape pon terpaksa terlibat sama..haha

Aku slalu gak merenung Honda Civic 2012 Type R mmg marvelous..Haha ..yg ni confirm2 la tak mampu eden nk dapet eh..kene tggu Mr Hubby naik pangkat dulu la nampaknye...huhu..Xpe la..walopon aku nih xmampu nk memilikinya..sekadar pandang dari jauh pon dh ok...tiap2 ari masa drive aku renung je kete idaman hati tu dari jauh..Biasa pemandu dia mesti pompuan...Mesti best kn dapat bawa n ada kete honda tu.Kawan Mr Hubby yg satu tempat keje adelah pakai keta tu..Syoknye kalau aku dpt miliki kete tersebut kn..huhu..Semoga 1 hari nnt impian aku nih akan jd kenyataan..amin..

Entry ni aku tulih sambil buat minit mesyuarat kt opis..kalau bos aku tau laa..xpasal2 jeee..hehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan