Jumaat

Unexpected Vacation..

11pm tadi bru blik..Penat tapi berbaloi jugak la...Seronok sbb luangkan masa dgn family pi jln2 n shopping2..hehehe..Dari kes xde sape nk jg anak melarat sampai terlibat sama bercuti dgn dorg..Hahaha..Pagi semalam pergi Langkawi..Arini kul 6.30ptg bertolak balik..Sampai Jeti Kuala Kedah 7.45 mlm..Sampai umh kul 11.00 mlm,sempat la 2 3 round tidur dlm bas..Affan sepanjang naik feri balik tido je dia..Dlm bas jaga kejap..sampai Yan tido je dia sampailah ktorg tiba kt Sg petani..Dalam masa xsampai 2 ari ktorg berjalan2 n shopping2 byk tpt gk la..Xde la beli mende sgt..Cuma brg2 dapur n coklat je byk..Nk beli lg xcukup time dh..kene dtg lama sikit bru leh beli lebih.. hehehe

wajiblah sape pergi Langkawi bergambar bersama Lang besau nih..


Sampai je terus breakfast kt kfc..lmbt sgt tggu dorg amik kete....




Langkawi Bird Paradise adelah tempat paling best..Tiket murah ssgt RM13 Adult..Bebudak,xpasti la..


cewah mcm tauke pet shop dh ghupe aku..hehehe..Affan je maintain cool


antara haiwan yg ade kt Bird Paradise..Sesuai la bawak kanak2 melawat tpt ni..byk haiwan n info tntg haiwan2 kt situ...Selain tu,haiwan2 ni jinak2 belaka..


Palm cockatoo


kancil,flamingo,buaya dan binturong pon ada..


Flamingo sgt jinak..

buaya tembaga sgt besar tapi duk senyap n buat bodo je..

Anjing preiri ni biasa tgok kt tv je..


cockatoo ni bile org amik gambar lg dia galak beraksi...

Setiap binatang tu dorg ltk keterangan utk maklumat visitor...Menarik la utk korg pergi situ kalau ke Langkawi..Xrugi la bayar tiket masuk situ..


Korg boleh beli makanan binatang n bg mkn kt tgn korg pon boleh..hanya mknn yg dijual disitu shj..RM6..murah sgt..


Black Swan..


Binatang ni namanye Silky Chicken..Gebu jee..



Ni antara cenderamata yg korg boleh beli kt Langkawi Bird Paradise..Serangga yg diawet..ade yg diframekan n ade yg dibuat keychain dan juga fridge magnet..Malas nk cite byk2 pasal LBP ni..Kalau nk tau,try la pegi..Bawak la anak2 sekali..mmg menarik.. =)





Tak lengkap kalau melawat Langkawi xnaik cable car kt Gunung mat cincang..betul ke ek spelling aku nih,hehe...Tinggi gile..



Aku ngah standby nk naik Cable Car ni with my Hansome+Clever+Good Boy+Akhlak Mulia..Saje aku xedit pic tu bg cerah,tkt boring pulak asik ltk pic sdri..haha..urm tapi biarla kn nama pon blog aku..mestila letak pic aku..ye dok??..



At the peak..fuhh gayat weh..aku ni dhla allergi dgn ketinggian..



Magnificence of Langkawi





Ade org dgn selambanya minum susu di ketinggian ini.....


Pantai Chenang yg cantik..




My sweet baby with his maksu.. =) ni masa matahari terbit,tapi ktorg xamik pon gmbar matahari terbit..Saje amik angin pagi..


mama mandi dgn affan..latih affan jd perenang (kuang kuang kuang..haha)






banyaknye kulit siput kt pantai die..


Ni dia arapaima kt Underwater World Langkawi..Bayaran adult RM28,..Senior Citizen RM22, Child dont know..haha



arapaima ni kt aquarium entrance Underwater World..Besarnye kn..Tapi biasa la besar tu sbb arapaima mmg besar..



Ktorg bergambo dgn Garr Fish..Mcm River Monster
(nntila ade masa aku upload lg..skrg ni busy..xdan nk upload byk)

Selain korg pi tpt2 kt atas ni..nole gak sopping kt hj ismail group..sopping kt pasar mlm kuah..soping kt uptown mlm2..etc..kay la..cekidaut..

1 ulasan:

  1. Wah...Besnya g lgkwi, msa hneymoon ritu xsmpat g bird prdise tu, mat cncang gi..tp cuaca xcntik... akak pi tu cuaca cntik jek, jles.....

    BalasPadam