Rabu

Make Up Muka..

Bila aku tengok orang pakai make up je rasa suka je tengok..cantik..Aku rajin gak layan make up tutorial kat Youtube..Yang paling aku suka tengok tutorial oleh Michele Phan, lagi sorang yang femes juga n ramai gak yang jadi hater dia Angelic Venus..



Xkisah la sesapa pon yang pastinya make up ni sesuatu kerja yang agak rumit dan memerlukan rapian terperinci.Kalau orang jenis kasar macam aku ni burukla bila pakai make up.




Aku rajin bermake up masa umur 21 sampai 25 tahun je..Masa tu mmg aku rajin sgt mengenakan make up..Sampailah satu masa kulit muka aku ditumbuhi jerawat, aku lak pantang tengok jerawat..keje nak picit je.Bermula dari itu penuhla muka aku ditumbuhi jerawat sampai aku kena berjumpa dengan pakar kulit.. Biasa pakar kulit akan kata jerawat tu disebabkan stress..Hurm macam2 produk aku pakai, semua xsesuai..Ada yang mahal dan ada jugak yang murah..Lastly aku try pencuci muka Aiken..Produk biasa n senang nk dapat kt Guardian dan Watson..Mudah n murah, mungkin sebab sesuai jadi jerawat pon ilang..Sekarang yang tinggal hanyalah parut jerawat jer..Aperpon ia tetap memburukkan rupa melainkan ada duit yang banyak n tak sayang untuk mengabihkan semata-mata untuk rawat di Klinik Pakar seperti rawatan laser dan sebagainya..So sekarangni kalau pegi kerja, aku memang tak pakai make up langsung melainkan sedikit bedak bayi dan lipice gloss..dulu2 aku pernahla berkawan dengan seorang lelaki yang memang tak suka perempuan memakai make up..Katanya, apa perlunya anak dara nak make up kerana kecantikan semulajadi  itu lebih baik, kalau janda lain la..Itu pendapat dia lah..Bagi aku make up lah kalau produk tu tak memudaratkan wajah, kalau mudarat n jadi macam aku ni stop buat sementara waktu..Tapi kalau ada even yang perlu dihadiri n perlu laksanakan tugas yang menuntut kita untuk bersolek..Bersoleklah seadanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan