Khamis

Kereta lagi...

Assalamualaikum..Baru2 ini suami aku ada mengiklankan kereta beliau di internet. Kereta tersebut agak mendapat sambutan, aku lah orang yang paling sibuk mengangkat n menjawab handphone beliau..Ade value lgla kiranya kereta tu..hehe..Nak dikatakan rezeki Allah, dalam masa sekejap je dia iklankan kt internet sudah ade serius buyer..Kalau xde aral melintang, brother tu akan datang Jumaat ni kat umh kitorg utk amik kereta hubby yg dia nk beli tu..Hubby aku apelagi...happy la..org tu amik kete ari Jumaat dia nk ke KL amik kete baru ari Sabtu..Bkn baru la sgt, kete seken gak la..hahaha..Haku pon xpaham, napelah beliau berkenan sgt dgn kete seken ni..Kalau aku, lebih prefer kete baru..Senang bai nak jaga, sbb kita le satu-satunya owner kereta tu..Aperpon malas nak bangkang..Biarla..Asalkan dia bahagia..Pas beli kete nanti katanya perkara 1st nak dibuat balik kampung..Wah bestnye balik Terengganu, bole beli kepok lekor...Jalan2..hihihi..Lagi best bg Affan jumpe tok ma n tok aki..Lama diorg xtgok Affan..Aperpon, aku doakan kereta yg bakal hubby beli nanti xde masalah n xde kerosakkan..Arap2 seme baik2 je dalam perlindungan Allah..

Rabu

Mesin Jahit

Wah lamanya tidak berblog..Aku sibuk sangat awal tahun ni..Keje semakin banyak,mmg xde masa nk berblog..Arini aku curi2 gak taip entry ni..Aritu aku ade tulis pasal impian aku nk beli mesin jahit singer 8280..Baru2ni impian aku jadi nyata, hehe.Tapi aku dapat yang lagi power sikit dari 8280..

Mesin jahit idaman 8280


Aku dapat mesin jahit Singer 8215.Apa yang specialnya,mesin ni ade 16 corak jahitan berbanding 8280 yang ada 9 jahitan sahaja (kalau tak silap aku la). Terima kasih kepada tuan penaja (My Hubby) yang sudi merealisasikan impian aku..hihi..Tapi memandangkan putera kecil yang semakin aktif menyukarkan akuuntuk menggunakan mesin ini..Huhu,bilalah agaknya aku nk boleh try guna mesin jahit baru nih..


My mesin jahit kenyataan 8215