Selasa

Affan Hadziq Tukar Susu Lagi

Aku ni xpernah bagi anak aku minum susu dgn 1 jenama tu secara konsisten..Dari dia kecik lg aku mmg campur kdg2 bg dia minum susu bdn..kdg2 bg susu formula..Masa kecil2 aku bg dia minum Friso..Pernah skali try bg minum Karihome (btl ke aku eja nih..hehe) tapi dia xsesuai dgn Karihome..Slalu cirit2..Pastu bagi Anmum yg tanpa gula tambahan tu langsung Affan tanak minum..Mybe sbb tak manis kot, dia xsuka..Aku tukar lagi ke Enfagrow A+..pon dia minum kejap je sbb tak sesuai lagi..Bila minum je susu ni dia rajin sembelit plak..Adoi..aku tukarkan lagi susu dia ke S26..Susu ni paling lama Affan minum, dia minum pon lebih kerap n sesuai dgn dia..Aku ade gak baca ,kalau bby minum susu ni selera makan baby akan bertambah..Tapi Affan tetap tak berapa nak makan..Sangat Cerewet Makan..Badan pon kecil je sbb tanak makan n nak main2 je manjang..Adoi..susahnya hati nurani ibu mu ini.. anakku pada ketika itu...Pastu aku bg dia minum susu NAN yg untuk eaty picker...Tak jadi gak sbb dia tanak n xsuka minum..Sementara nk cari susu yg sesuai n disukai anak kesayanganku ni ktorg still bg dia minum S26....Yela..aku kalau boleh nk bg yg terbaik utk Affan..Bab wang ringgit kitorg ketepikan dlu..Biarlah kami sediakan yg terbaik untuk amanah Allah yg sorang ni dlu...Satu hari tu aku usha usha susu Gain Plus IQ keluaran Abbot...Teringin sgt nk bg Affan try sbb aku tgok dia bgus untuk IQ toddler nih..Hasilnya Affan sgt suka minum susu ni..Sangat kerap sayang aku ni minum susu ni..Sedap sgt kot gamaknya...Susu ni byk kebaikan untuk minda toddler..Affan bertambah cerdik bila minum susu ni..Mudah faham apa yg org bgtau..Satu je, Affan ni jenis mudah demam n batuk ...Kali ni aku tukar lagi susu Affan.. Sekarang Affan minum susu Pediasure
juga keluaran Abbot..Susu ni utk tambah antibodi n untuk eaty picker macam Affan..Pas beberapa bulan dia consume susu ni..Selera makan Affan bertambah, dukung dia pon rasa berat sikit..Semalam saje aku suap nasi pagi siap tambah lagi untuk dia..Petang makan lagi sekali..Seronoknya bila tengok dia dah suka nak makan..Bila peluk tu terasa berisi sikit...Sekarang ni Affan pon dah jarang demam n batuk...Semoga Affan Hadziq sihat, cerdik n menjadi hamba Allah serta anak yang soleh...

1 ulasan:

  1. affan minum susu gain plus IQ umor berapa? ank saya minum pediasure + mamil..nk reduce kos nk try gain plus IQ..

    BalasPadam