Khamis

Amalan Supaya Musuh Gerun

Assalamualaikum...
Arini nk share dgn korg satu amalan supaya musuh gerun dan gentar dengan korg..cewah...ni utk yg berniat baik jelah ye..yg jahat tu, pi main jauh2..

mula2 sebelum korg nk berdepan dgn musuh korg tu korg baca surah Al Fil sebanyak yg mungkin..dalam hati korg niat la supaya musuh tu takut n gentar dgn korang...

Tapi ingat..Allah tak makbul tau kalu doa dari hati yang lalai..So doa lah bersungguh2 dan yakin bahawasanya Allah PASTI makbulkan doa korang...

Kalau Allah tak makbul arini..mybe besok2 dia makbul..kalau tak juga dia akan tangguhkan ke akhirat nnt..tau kan dunia ni sementara jeee...akhirat kekal abadi..So tak pyh pening2..Istiqamah.. =)


Syg Allah...... =)

APABILA RASA TIDAK SEDAP HATI..(LISTEN TO YOUR HEART)

Assalamualaikum..
Korang mesti penah dengar kan pepatah Melayu ade mengatakan "Ikut hati mati". "Ikut rasa, binasa". Benarkah mati.. kalau ikutkan hati..?Benarkah binasa.. jika kita ikutkan rasa?..herm sebenarnya dan sebetulnya kita mmg kene ikut kata hati..Kerana apa yang terlintas dalam hati kita biasanya disampaikan oleh malaikat yang mmg ditugaskan untuk memberikan ilham yang baik kepada kita..Kan selalu jer kita baca dlm paper ke berita , contoh : sebelum anak saya hilang, saya ade rasa macam sayang nak tinggalkan anak saya sensorg kt rumah..Pastu pergi kerja, ibu saya call bagitau bahawa anak saya hilang..
Pernah juga bende cam ni terjadi kat aku..Pada satu hari tu..aku nk gerak pergi kerja..Aku terasa nk double check balik seme suis lampu n elektrik kot2 terlupa tutup...Pastu aku terasa malas nk check terus aku kunci pintu n pergi kerja...petangnya masa balik keje aku masuk bilik tengah, punyalah terkejut..rupenya aku tak switch off sterika....huhu..mujur tak terbakar rumah aku..kalu x jenuh nk menjawab dgn incik hubby...

Ayat-ayat Quran Ni dibaca untuk merawat Kanser


Isnin

Affan Hadziq (2 tahun 2 bulan) tak suka baby...

Assalamualaikum..setelah lama tidak menaip,akhirnya ade gk ksmptn nk taip..skrg ni aku busy giler giler weyh...sgt busy..Huhu rindu sgt nk menaip..ni pown curi2 gk menaip..Setelah berminggu2 tak masuk opish..arini my 1st day after almost half of month xmsuk opish wa ckp lu...haha (gebang je lebih ni..ade la 2week kot xmsuk opish)..Ade urusan sket..Org penting mmg cmtu la..busy sokmo..Skrgni aku tgok Affan mmg xsuka baby la..Mmg xsuka sgt..Ade je nk bt org mrh klu aku ade pgg bby..Ni mksudnya tak payah penat2 mak dia nk beranak lagi..tu la petanda awal bahawa aku tak perlu mengandung lagi..weeehuuu...sonok betul..ahak..ahak..Ssh oo klu ade bby time ni..Nnt Affan xcukup kasih syg aku plk..dhla aku ni suka pilih kasih (acecehh..mana ade..)..Memandangkan masa xcukup..lain kali pulak ler aku taip..thehehe..Lupa nk tulis, bru2 ni Affan kne athma..Kesian dia..Bawa g Metro kene Nap n doc bg ubat..pastu ok...mujur xkene warding, klu x..jemu laaa duk berkampung kt ward ...Skrg ni dia pndai report sape pukul dia..pandai menyanyi (ckp pon xreti lg)..Suka mandi..suka lari..suka Tesco..suka baju lori n digger..suka kiss mama..suka suruh mama buat pistol guna lampin...suka gosok gigi..suka berlakon nngis...erm agak menakutkan bila dia suka tgok aku make up..oii bahaya oo anak teruna suka nk main make up..satu je dia xberapa suka..dia xsuka makan...ringan je..klu p check kt spital atau klinik gomen confirm kene mrh dgn nurse sbb under weight..