Khamis

APABILA RASA TIDAK SEDAP HATI..(LISTEN TO YOUR HEART)

Assalamualaikum..
Korang mesti penah dengar kan pepatah Melayu ade mengatakan "Ikut hati mati". "Ikut rasa, binasa". Benarkah mati.. kalau ikutkan hati..?Benarkah binasa.. jika kita ikutkan rasa?..herm sebenarnya dan sebetulnya kita mmg kene ikut kata hati..Kerana apa yang terlintas dalam hati kita biasanya disampaikan oleh malaikat yang mmg ditugaskan untuk memberikan ilham yang baik kepada kita..Kan selalu jer kita baca dlm paper ke berita , contoh : sebelum anak saya hilang, saya ade rasa macam sayang nak tinggalkan anak saya sensorg kt rumah..Pastu pergi kerja, ibu saya call bagitau bahawa anak saya hilang..
Pernah juga bende cam ni terjadi kat aku..Pada satu hari tu..aku nk gerak pergi kerja..Aku terasa nk double check balik seme suis lampu n elektrik kot2 terlupa tutup...Pastu aku terasa malas nk check terus aku kunci pintu n pergi kerja...petangnya masa balik keje aku masuk bilik tengah, punyalah terkejut..rupenya aku tak switch off sterika....huhu..mujur tak terbakar rumah aku..kalu x jenuh nk menjawab dgn incik hubby...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan