Rabu

Affan Xberapa Sihat

Semalam Affan demam siap dgn lelah...Mlm ktorg bwa dia pergi neb kat Metro..Masa memula nngis2 smpai fening mama xtau nk bt cmna lg..Pastu masa neb affan baik je siap pegang sendiri lagi ..Lama sikit sedut gas tu..mybe dia rasa sihat sikit..mulalah neb sambil menyanyi nyanyi riang...lama skit lg dia bgtau "mama nk buka"..mksdnye dia xnk sedut lg dh gas tu..Aku pujuk dia ckp sikit lagi jer ni...Siap neb..doc dtg check n lamanya proses nk amik ubt ...doc ckp aritu patient rmai sbb ade byk kes denggi..n knk2 pon rmai yg dmm n mybe sakit cm affan gk...dh klu lama tggu tu mulalah dia nk bt perangai...Siap je nurse cabut neb tu apalagi..mulalah dia berjalan merata..penat pulak aku nih nk melarang...pastu terjumpa mmber satu jbtn..anak dia check out..dmm cmpk katanya...pas mmber aku blik..lama bru ubt affan siap, aku punyalah letih siap nk terlelap lg dlm kete...smpai kt putri jya somi belikn mknn...blik aku tpksa mkn nsi affan lak sbb dia tanak mkn..actlly aku orde sup sayur........abih gemuk pulak laaa pasni..hukhuk..

Jumaat

Affan Speak English..

Arini umur Affan 2 tahun 5 bulan..Erm Affan Hadziq anak yg baik dan cerdik..aritu abih keje awal so aku terus drive amik Affan..Masa smpai umh dduk rehat smbil mkn chipsmore..pastu si kecik ni bgtau.."Mama! i want one"...mula aku xpaham sbb sebutan dia agak telo...Lama dgr bru fhm rupanya dia nk biskut tu satu..hehehe..aku gelak sorg2 pastu..mna dia blaja ntah ckp cmtu...hihi

Affan Hadziq dah kenal warna....

Assalamualaikum..
dah lama aku xtulis pape dkt blog ni..Skrgni aku sgt sibuk..Kerja byk..Kdg2 rasa tertekan dgn keje byk..Keje kt pjbt..kt umh..Pagi td bgn2 pagi terus emo..pepagi buta menangis sbb encik suami x tolong kejutkan ..Aku nk baca buku..Sedih sgt2...bgn je tido tgok jam dah 6.00 pagi..Sedih sgt..Actlly mlm2 anak kecil aku tu klu nk tido kne aku ade tido pelukkan dia...Selagi aku xtido peluk dia, alamatnya tak tido tido lagi la si Affan Hadziq..Biasa klu temankan Affan tido aku akan nyanyi2 lagu2 zikir..n tepuk2 peha kecik tu..Sayangnya mama dgn Affan..ramai kwn2 tanya bile nk tmbh anak..Masalahnya aku kesiankan affan..Klu dia ade adik mesti perhatian aku dkt dia dh kurang..Nk2 plk dia skrg ni agak nakal n suka nyakat aku..Klu xthn sgt aku piap jugak la...hehe..Affan Hadziq cerdik n manis..Friendly lg..Bru ni aku bwa dia ronda2 dkt area taman perumahan aku tu..Kebetulan ade 2 org aunty chinese tu ngah sembang...My Affan Hadziqni senyum n lambai2 tangan kat aunty chinese tu..So aunty tu lambai balik n senyum kat si kecik tu..Ada lagi bru2 ni ktorg turun keta nk ke pasar malam..kebetulan ade sorg ppuan tu mybe sebaya aku bru buka pintu keta nk masuk dlm keta..Affan Hadziq siap tegur lagi cakap "Hello!"..wahaha..kelakar plk tgok..sape la ngajo greet org cakap hello...Ade sekali tu..Anak sepupu bapak aku dtg umh..Affan Hadziq yg bru sudah mandi terus lari kat ruang tamu n pkai sunglases hitam aku dan tegur kt org tu "Hello!"..haha dhla dgn xpakai bjunye..mujur dh pkai pampers..huhu..Affan..Affan..Affan ni ank yg baik,cuma kdg2 dia suka bt perangai nk bg aku mrh..Herm..Mybe sbb aku selalu kerja n ade masa sikit je utk dia..Kesian Affan.....Pasni mama akan berubah jd lebih penyabar demi Affan..Affan Hadziq xfasih ckp lagi..masih byk vocabulary yg dia xpndai sebut,yg peliknya dia kenal plk warna..Smlm dia tunjuk lampu..Sambil ckp "mama..green tu mama"...Pastu brown dia sebut blown...Red..yellow..blue..pink...herm..Semoga Affan Hadziq jd ank yg cerdik n soleh pasni..