Rabu

bermalam di hospital lagi..

Skrgni musim ujan...sukanya aku bila musim ujan ni...duk berlengkar tgh rmh atas lemek patch work..hemm selesanya..sambil minum nescafe panas...mmg aku suka sgtlah musim hujan ni...tgok titisan air hujan kt cermin ofis...gembira rasanya...tapi satu jee..bila musim ujan ni,mmg cuaca yg xberapa sesuai utk affan hadziq..bila aku seronok tido sejuk2 tapi affan xbole...nnt mula la hidung dia berhingus,nafas berbunyi..batuk xhenti2..pastu suhu bdn dia pon naik...ptg smlm aku call husband n suh affan bgtau papa dia yg dia penat (athma)....Kesian sgt..Keesokanya ktorg pergi Metro..Dr Suh masuk ward sbb dh lama affan amik neb n selalu btuk2...Finally ktorg dduk ward..mujur ade adik teman aku...2 malam gk ktorg bermalam kat ward...

Rutin masuk ward ni biasa affan akan kne amik neb ikut yang dr prescribe ..2 kali dia kne jalani rawatan tepuk2 kt deparment fisio...Aku xberapa suka tido kt ward sbb kerja aku kt rumah n ofis berlambak xsiap2...Feelin unhappy but for my lil prince, i'll do anything......Mybe misi2 kt metro tu pon dh boring tgok muka ktorg..hehe..dia ni lagi..mungkin ini dlm fikiran depa...(ceh perasan tol aku, misi tu sikit pon xkesah nak masuk bape kali pon)...pas pegi tepuk2 kali last tu ktorg diberi kbenaran utk angkat kaki dari spital dgn dibekalkan segala macam ubat dan gas yg aku sendiri xigt (gilo byk..mna aku igt). Sbb takut kene bebel dgn Mr Anuar..aku paksa nurse tu tulis fungsi ubt2 tu kt setiap botol...n cara2 nk consume skali...Masa doktor tu bt final check up kt affan dia bg penerangan n terangkan mcm2 benda kt aku..Bla..bla..bla..bla...(Sikit habuk pon xmasuk dlm otak aku..semuanya beterbangan bagai debu2 kecil yg ditiup angin puting beliung)..Bla..bla..bla..bla..blah...yang aku tau ktorg dh boleh blah..n tggu hubby intan payung ku datang untuk jemput ktorg pulang..Aceceh jemput konon pdhl aku drive sendiri..Yela kalo share kereta caner aku nk ronda2 time dia pergi kje...Pas somiku tercinta datang ktorg folo keta dia dari blkg...then sampai umh..yeahhhhhh...sonoknya dpt menikmati bayu tengahari di rumah ku yang kurindui selama ni........................rasa nk cium je pagar umh aku time sampai2 tu..mujur untie dpn rumah tgh sidai kain..klu x mungkin aku plk nk kne warded sbb dsgka skizo....haha


Tiada ulasan:

Catat Ulasan