Jumaat

2015 penuh cabaran..

Serabut,loya,pening,stress,risau,takut,sedih & mcm2 lg perasaan bercampur baur...permulaan tahun ni sgt tak best bg aku...akhir tahun 2014 juga xberapa memberikan smgt untuk berjuang ke 2015..ujung 2014 aritu affan kne masuk wad..2 3ari gk sbb athma..di saat aku sedang memberikan smgt kpd diri sdri untuk ke 2015...tahun ni plk awal2 lg mak kne warded dari 27hb januari hingga hari ini 13hb februari masih xkeluar2 wad...dah pulak mak kne jalani imitasi plk tu..aku sgt2 sedih sampai rasa sakit dada..dah tu plk kmrin aku tanya nurse yg bg mak ubt bila mak bole keluar, jwpn dia mgecewakan aku..nurse kata xde dlm perancangan dorg pon yg mak bole keluar ward lg..pastu nurse tu kata KIV esok sbb doc nk tgk condition dia caner..aritu masa masuk ICU2, katil mak selang 2buah katil dari abg ipar maklong(kakak bapak).Aku tgk abg ipar maklong aku nmpk sihat drpd mak masa dlm wad ICU2 tu sbb nmpk dia ckp2 dgn wife dia..tp xsgka dia telah pergi mengadap ilahi arini (Jumaat) sama tarikh dengan Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz ..awal tahun ni aku ade byk kje sangatttt...berat rasanya ujian utk aku tahun ni...semalam aku jg mak kt wad n aku bg adik balik rehat kt umh..pastu masa mlm tu adik suh aku check kt cctv umh aku ade x org bw sport rim kete lalu dpn umh aku dgn motor..aku pon switch on la monitor cctv tu try check..kul 5.48 ptg smlm 12 feb 15 org jahat tu ade lalu dpn umh aku.pastu ktorg pegi umh mak check,mmg cnfirm 2ekor tenuk tu curi sport rim dari umh mak aku..kul 10.00mlm tu aku dgn adik lodge repot kt balai polis kt pekan tu...polis tu kata nnt ade polis yg akan call aku mlm tu gak..aku tunggu punya tunggu sampai kul 1am kot, xde sape kol pon...arini pon xde..yg ade member2 je yg kol.adakah polis xamik serius ek bende ni?dahtu yg ronda2 pon xberapa nmpk kot area umh aku pon..herm...semoga Allah memberi balasan setimpal kpd si pencuri yg masuk curi kt umh mak aku tu..mana sedih mak yg xselesa duk kt wad dgn xbole mandi tu.serabut dgn keselamatan umh mak sbb xde org nk jg..adik2 aku bergilir jg mak kat wad n kje lg...polis pon jarang dah nak ronda2 ptg2 kot area umh ktorgni that y skrg jenayah berleluasa..kawasan umh aku ni plk mmg sunyi je manjang..sumer org sibuk cari duit..yg tinggal sorg dua je surirumah n warga emas..keje byk,umh xterurus, lg org masuk umh,mak xkelua wad lg and mcm2 lg laaa...kdg2 aku tlupa aku dh mkn ke belom, kdg2 aku blur,kdg2 rasa hangin smcm walau kslhn org bt tu sikit....mcm2 lglaaa...mujur la somi sgt memahami..kalau x, cmne la jdnye xtau laaa.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan