Selasa

Affan Hadziq 3 tahun 4 bulan

Baru-baru ni Affan Hadziq demam dan batuk2..sama dgn mama. Mama xcht so affan pon xcht tp affan ttp happy mcm biasa..haritu seharian xdpt bgn sbb terlampau pening n loya, aku tido je dalam bilik...aku tgok affan enjoy je tgok video kt tab dia..Pastu aku panggil2 dia sbb masa tu mmg tgl kamu berdua je kt umh..Aku panggil dia "Affan, meh sini tolong picit kepala mama..mama sakit kepala..mama demam". Mula dia jwb "kejap mama"...pastu aku tertido..pas terjaga aku tgok Affan baring sebelah aku sambil mkn sosej..Aku kata "nape Affan mkn atas katil nnt semut mai"...Tak boleh makan sambil tido..aku sambung lg ceramah separuh sedar aku tu...Pastu bile ntah dia tanya "mama, papa mana?" Aku jwb "papa keje". Dia tanya pulak.."Mama, nape papa keje?" aku kata, mmgla papa keje, nnt papa nak beli pampers Affan..Pampers adik,beli susu Affan..beli mcm-mcm lg...pastu dia senyap xtanya dh...Kdg2 dia ckp nk cium adik..ngilu juga perut aku dipeluk si kecik ni..huhu...Affan Hadziq ni cerdik saja bt2 xreti..dia reti eja tp bt2 xfhm apa2..aritu sbb dia mengeja kt kedai nasi kerabu tak pasal2 kakak tauke nasi kerabu tu bg bihun goreng free sebungkus kt dia ...haha..Satu yg aku xtahan setiap pagi mesti menggelupur taknak pergi sekolah, padahal masa aku ambil time balik sekolah elok je..bila aku tanya seronok tak naik van sekolah,seronok tak pergi sekolah? dia jawab seronok...ih ih ihhh...xfaham sungguh...