Jumaat

preggy week...ntahla aku pon tak kira..

Assalamualaikum...
lama sudah aku xtulis kt blog ni...arini musim sibuk dh berlalu,bleh la santai2 sambil taip2 kt sini..arini ari ke dot dot dot aku pregnant...pregnant kali ni aku tak berapa bole mkn nasi...ade jgk kwn2 tnya aku ada alahan x?aku tak tau cmna nk jwb sbnrnya...sbnrnya morning sickness tu ade..pening plus loya plus letih spnjg hari..bru2 kne kne luar kwsn aku mmg letih sgt2 xtau nk ckp...xsuka nk mrungut sbb aku xnk label suka bg byk alasan tu lekat kt aku..so aku kuatkn smgt tbhkn hati terus bkerja mcm biasa stiap hari...sakit tu hnya Allah je tau...smlm pling teruk sbb kje non stop dari 7.00pg lebih  sampai 6ptg lbih..tgh2 pns kje..tau kn org mgndung ni xthn duk tpt pns....bila pns aku jd  xcht..loya pening...adoi mmg btoi2 mguji ketabahan aku kali ni...ptgje balik jln plk jem dgn samseng2 jlnraya yg bermotosikal bagai berkonvoi...meluat gk tgok pmuda2 melayu membodohkan diri cmtu..bgsa lain xde plk dlm konvoi dorg tu....pas smpai jer rmh aku tgk kete hubby dh ade..mybe dia dh amik affan kt umh mk..so aku terus drive p umh mak sbb nk bw mak dgn adik ke klinik, dorg pktw dmm..sshla klu adik aku dmm sbb dia yg jg mak...dia yg jg mkn mnum mak,bw mak p spital,tolak kerusi roda mak klu2 mak nk p toilet dll lg..kn mak aku bru kluaq wad aritu, lmbt recovered..kne ada intensive care la..aku dgn xbrpa cht drive bw dorg pg klinik husna..aku ska klinik ni sbb doc dia pompuan..lg satu doc dia terer...n ubt dia serasi dgn kitorg...smpai je klinik hujan punyala lbt...pas siap seme balik aku hntr mak dgn adik blik umh dorg dlu pastu bru blik umh..aku beli bhun sup..sbb pening kpla mlmpau aku mndi..igt pas mndi nk mkn..pas mndi tetiba je aku rasa  cm nk pitam sgt2 n pening n berangin satu bdn..dan2 xselera nk mkn kueteow sup yg aku bli tu...sudahnya aku baring je atas katil...sbb sakit sgt mulala rasa nk berair je mata....mujurla somi aku tlg picit kpla...pastu sdr2 dh siang..xpasal2 aku lgsung xjamah mknn yg aku bli tu...mgndung kali ni aku xberapa nk ade selera mkn..berat aku pon asyik turun je..mujur xbt buku pink lg..klu x mmg kne mrh dgn misi le jwbnya...ok sbb sume ksibukkan dh xde jdnya bolehla pasni pegi scan perut nk tgok brpa week yg sbnrnya...n buka buku pink...bermulalah episod check up rutin yg membosankan...aduhai....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan