Isnin

Tinggal kami berdua lagi....

Semalam hantar hubby naik bas .dia kene outstation lagi kat Kenyir...nampaknya byk ari juga la aku dgn Affan kene tinggal berdua..Ops silap bertiga dgn baby (dlm rahim lg)..Herm hubby suh ajak mak n adik dtg teman kami kt rmh..Smlm masa hntr hubby naik bas Affan tido..Aku tanya kenapa dia x pegi dgn kereta je..Dia ckp xlrt nak drive n pas kursus nnt dia kata nak balik kampung jenguk ma dgn abah kt kg...Pas je hntr hubby semalam aku terus pecut kete laju balik umh..Almaklumlah kete hubby hahaha..Sebelum aku gerak semalam dia dh pesan bawak kete leklok...Dh tau kot wife dia bw kete cmna...Aku bawa laju tapi tak race ok...eii taknak la aku menyebabkan kecederaan atau kematian orang lain...nnt rasa bersalah sepanjang hayat ooo...Semoga Allah lindungi aku dari semua tu...Sampai depan umh mak amik mak dgn adik balik rumah aku (ceh padahal umh mak dengan umh aku selang dua buah umh je kot)..then parking n punggah2 brg2 bw masuk dlm umh..Smlm mak xcht, penat and batuk..Fenin kitorg berdua dibuatnya..dhla adik pon xcht batuk2 jgk...Sbb mak muntah byk, aku dgn adik keluar plk 11mlm cari mknn..Beli burger je tu senang n cepat...Affan mmg tido xsdr2 dh dari kul 9.00mlm...Keesokkan harinya pas siap2 affan mulalah dia bt perangai tanak pergi sekolah..dia bg alasan sekolah tutup...Amik masa jgkla nk pujuk dia...Pastu terus aku dukung paksa jgk pegi sekolah..Sampai sekolah elok je dia benti nangis..saje akai byk la ni......Pagi semalam masa hntr mak pegi spital, aku dgn affan tpksa jln kaki jauh sbb parking kt asrama jururawat (tpt keje lama aku ni..)..Masa jalan tu Affan ade ckp "Mom stop, your phone!" aku pon benti jln n try dgr kt beg..aahla bunyi handfon...Haish Affan skrg ni asyik speaking london je manjang...mana blaja aku pon xtau sbb tiap ari dia tgok kartun kt youtube...Ptg smlm masa hubby panjat tangga pasang lampu bilik dia pon ikut panjat...pastu dia tanya "Dad, what are you doing step up to ladder".. terkejut baq ang dgr dia tanya cmtu...Aku ni tiap ari cakap slang kedah dgn dia, laki aku plk cakap dgn Affan pakai slang Terengganu..Mai mana dia duk speaking london dgn kami nih..Ka blajaq kot youtube..Hari2 tgok cerita Peppa Pig dan Charlie and Lola..Kartun ni mmg ckp Britain.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan