Khamis

Seronoknya filem Jurassic World (2015)

Baru-baru ni aku dgn seorang kawan aku pakat-pakat bawa ank pergi tonton filem Jurassic World.



Memula member aku tu yg ajak aku n cdgkn aku bawa my clever boy pergi tgok movie Jurassic World...Aku mesti la teringin sgt nk bawa affan tgok filem tu sbb dia fetish sgt ttg dinosaur.Sebelum pergi tu ktorg singgah kedai mkn cepat (fast food) nk bg dia mkn sbb bln puasa seme kedai mkn biasa ttup..Ank aku ni mmg obses sgt dengan dinosaur ni, banyak jenis-jenis dinosaur yang dia hafal...Memula nk start citer tu kn ade byk scene sembang n dinosaur lom keluar affan pon mula menunjukkan tanda-tanda boring..dia bisik kt aku "mama, jom kita balik!"...Aku pujuk dia..Aku bgtau.."satla, tunggu dulu..satgi dinosaur keluaq."Untuk bagi dia tak rasa boring sgt aku suruh dia duduk atas riba aku..Tak lama citer tu mula la nampak kelibat dinosaur...Punyalah excited affan, siap menjerit2 lagi bila ade scene yg dinosaur hybrid tu serang dinosaur lain
Ni dia jurulatih veloceraptor kt Jurassic World tu...

...Mujur aritu panggung wayang ade tak sampai 10 org je kot...Pastu tiap2 kali citer tu fokus kt certain2 type dinosaur yg dia kenal mula laa dia duk explain kt aku nama-nama dinosaur tu..Pada pendapat aku Movie Jurrasic World kali ni mmg sgt menarik. Setiap pergerakan dinosaur tu dorg create nampak hampir2 real..Sangat seronok dan enjoy...Sesuai ditonton bersama keluarga sbb scene 18 sx xde ye...Ade satu je scene kiss..tu pon affan jerit mrh..dia kata "eiii..busup (busuk)...hahaha..rasa nk tergelak pon ade dgr dia ckp cmtu..
Scene ni yg paling aku suka..
Aritu rasa happy sangat sebab tengok affan enjoy tengok movie tu...Habis seme org dia suruh diam dlm panggung tu..Masa balik rmh tu dia tido dlm kete kul 5ptg..Sepanjang perjalanan balik tu dia tido sampai rmh...Kt rmh aku dgn hubby kejut suruh bgn pon dia tak nak..Esoknya kul 6.30 pagi baru dia bgn..dia bgtau aku yg dia nk kencing...Sbb nk siapkn brg2 my clever boy ke tadika so my hubby tlg mndikan affan..masa nk bg affan mandi tu hubby tanya dia kenapa dia tido lama sgt..Affan cite dia pergi tengok cite dinosaur dgn mama..Ade dinosaur byk..Ade T rex, Tyraceratop, Predactyl, Veloceraptor etc...Mmg excited sgt cara dia cerita kt hubby..Ari masa aku hantar pergi taska mmg dia happy sgt..Siap lambai tgn lg kt aku n senyum..Selalunya muka monyok je..hehe..Sbb my lil clever boy happy so aku happy sgt arini..Oleh itu, aku sgt syorkan korg tgok movie ni mmg sgt sgt sgt best.... =)

Mosasaurs



Jumaat

Lepak2 kt umh..

Td boring2 aku ngusik affan, tarik sluaq dia bg nmpk pampers..dia mrh n kata "it's not funny mama!"..masa tu aku gelak2 ms nyakat dia..nk gelak rasa bila dia ckp cmtu..pastu masa aku gelak lg dia kata plk "stop it mama..".. amboi nk gurau sikit xbole abg affan la ni..serius smcm je sjk2 nk dpt adik ni...haish

Khamis

Affan hadziq 3thn 6bln

Affan hadziq semakin besar,semakin hansome,semakin cerdik n baik..semalam aku tunjukkn gmbar kawin ktorg kt affan hadziq masa tunggu adik beli nasi kandar ptg smlm...masa tgok gmbr kawin ktorg tu affan kata "yg tu mama, yg tu papa!".Pastu dgn nada terkejut dia kata "aik, mana affan!"...pastu xsempat aku jwb dia dh kata.."owh, affan dlm pewut (perut)"....btl2 terkejut aku, sbb aku xpernah bgtau cmtu kt dia..lgpon masa bersanding tu mna de aku pregnant..huish...bru2 ni affan ade exam, aku tnya dia.."exam affan bole buat x?".dia jwb..."affan dpt bintang dua"...ntah la btl ke x...sbb dia xbrpa fasih lg bercakap, agak telo sikit....bru2 ni masa aku bg dia tido dia nyakat aku..konon2 jd hantu la..memula aku bt xkisah, pastu lelama rasa seram plk sbb dia bt suara mendayu2...aku ni bkn brni sgt..hehe...dia bt bunyi "mama...tidoq la mama....mama tidoq la mama..suara dia bg jd pelan2 cmm dlm cite hntu.pastu bt muka blur cm hntu bdk kcik dlm filem korea tu...herm mcm2la hero ku nan sorgni...arini seharian dgr dia nyanyi lagu "WAKA WAKA" syakira tu..bila sampau part welcome to Africa dia sebut "wetem tu afita" dia sebut...Affan hadziq ade satu bende yg dia sgt obses..dia obses dgn dinosaur...td ade cite dinosaur kt Nat Geo Wild sampai sudah aku xdpt kalih channel lain sbb dia asyik nk tgk dinosaur...actually dia xsuka ngadap tv,td sbb cite dinosaurnye pasal sampai mata xberkedip dia tgok tv tu...setiap hari Affan hadziq akan ckp dgn baby dlm perut mama dia nih...kdg2 dia bckn abc utk adik dia yg xkeluar lg nih..kdg2 dia nyanyi lagu subhanallah...arap2 nnt bila adik kluaq kt dunia ni adik akan rapat dgn abg affan...abg affan suka mkn kicap, everything he ate he will put the soy sause...even waffle cake...imagine that...huh jenuh..arini tgglkami 2org lg kt umh,hubby p melaka...cian kn kn..aku plk ngah exam lani..dlm condition ngandung ni mmg perit sikit la bila kne musim exam..mana study last minute, mana morning sickness plus dizzy almost every second...menjadikan aku moody manjang..ariini muntah seme yg mkn..pastu sudahnye pegi exam mkn kuih 2biji je..ptg kul 5ptg bru lunch weh..tp syg tekak wa xble terima dhhh...sudahnya mkn satu dua sudu je pastu balik...mengandung kali ni aku jd lebih tough, lebih cold blood...haha...mujur ade hero kecik ni yg sllu tlg picit kepala mama dia...even xrasa ape2 kira ade la org nk manje2..bole gitu...hikhik...ok arini aku nk rehat...chow dlu