Khamis

Affan hadziq 3thn 6bln

Affan hadziq semakin besar,semakin hansome,semakin cerdik n baik..semalam aku tunjukkn gmbar kawin ktorg kt affan hadziq masa tunggu adik beli nasi kandar ptg smlm...masa tgok gmbr kawin ktorg tu affan kata "yg tu mama, yg tu papa!".Pastu dgn nada terkejut dia kata "aik, mana affan!"...pastu xsempat aku jwb dia dh kata.."owh, affan dlm pewut (perut)"....btl2 terkejut aku, sbb aku xpernah bgtau cmtu kt dia..lgpon masa bersanding tu mna de aku pregnant..huish...bru2 ni affan ade exam, aku tnya dia.."exam affan bole buat x?".dia jwb..."affan dpt bintang dua"...ntah la btl ke x...sbb dia xbrpa fasih lg bercakap, agak telo sikit....bru2 ni masa aku bg dia tido dia nyakat aku..konon2 jd hantu la..memula aku bt xkisah, pastu lelama rasa seram plk sbb dia bt suara mendayu2...aku ni bkn brni sgt..hehe...dia bt bunyi "mama...tidoq la mama....mama tidoq la mama..suara dia bg jd pelan2 cmm dlm cite hntu.pastu bt muka blur cm hntu bdk kcik dlm filem korea tu...herm mcm2la hero ku nan sorgni...arini seharian dgr dia nyanyi lagu "WAKA WAKA" syakira tu..bila sampau part welcome to Africa dia sebut "wetem tu afita" dia sebut...Affan hadziq ade satu bende yg dia sgt obses..dia obses dgn dinosaur...td ade cite dinosaur kt Nat Geo Wild sampai sudah aku xdpt kalih channel lain sbb dia asyik nk tgk dinosaur...actually dia xsuka ngadap tv,td sbb cite dinosaurnye pasal sampai mata xberkedip dia tgok tv tu...setiap hari Affan hadziq akan ckp dgn baby dlm perut mama dia nih...kdg2 dia bckn abc utk adik dia yg xkeluar lg nih..kdg2 dia nyanyi lagu subhanallah...arap2 nnt bila adik kluaq kt dunia ni adik akan rapat dgn abg affan...abg affan suka mkn kicap, everything he ate he will put the soy sause...even waffle cake...imagine that...huh jenuh..arini tgglkami 2org lg kt umh,hubby p melaka...cian kn kn..aku plk ngah exam lani..dlm condition ngandung ni mmg perit sikit la bila kne musim exam..mana study last minute, mana morning sickness plus dizzy almost every second...menjadikan aku moody manjang..ariini muntah seme yg mkn..pastu sudahnye pegi exam mkn kuih 2biji je..ptg kul 5ptg bru lunch weh..tp syg tekak wa xble terima dhhh...sudahnya mkn satu dua sudu je pastu balik...mengandung kali ni aku jd lebih tough, lebih cold blood...haha...mujur ade hero kecik ni yg sllu tlg picit kepala mama dia...even xrasa ape2 kira ade la org nk manje2..bole gitu...hikhik...ok arini aku nk rehat...chow dlu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan