Khamis

Seronoknya filem Jurassic World (2015)

Baru-baru ni aku dgn seorang kawan aku pakat-pakat bawa ank pergi tonton filem Jurassic World.



Memula member aku tu yg ajak aku n cdgkn aku bawa my clever boy pergi tgok movie Jurassic World...Aku mesti la teringin sgt nk bawa affan tgok filem tu sbb dia fetish sgt ttg dinosaur.Sebelum pergi tu ktorg singgah kedai mkn cepat (fast food) nk bg dia mkn sbb bln puasa seme kedai mkn biasa ttup..Ank aku ni mmg obses sgt dengan dinosaur ni, banyak jenis-jenis dinosaur yang dia hafal...Memula nk start citer tu kn ade byk scene sembang n dinosaur lom keluar affan pon mula menunjukkan tanda-tanda boring..dia bisik kt aku "mama, jom kita balik!"...Aku pujuk dia..Aku bgtau.."satla, tunggu dulu..satgi dinosaur keluaq."Untuk bagi dia tak rasa boring sgt aku suruh dia duduk atas riba aku..Tak lama citer tu mula la nampak kelibat dinosaur...Punyalah excited affan, siap menjerit2 lagi bila ade scene yg dinosaur hybrid tu serang dinosaur lain
Ni dia jurulatih veloceraptor kt Jurassic World tu...

...Mujur aritu panggung wayang ade tak sampai 10 org je kot...Pastu tiap2 kali citer tu fokus kt certain2 type dinosaur yg dia kenal mula laa dia duk explain kt aku nama-nama dinosaur tu..Pada pendapat aku Movie Jurrasic World kali ni mmg sgt menarik. Setiap pergerakan dinosaur tu dorg create nampak hampir2 real..Sangat seronok dan enjoy...Sesuai ditonton bersama keluarga sbb scene 18 sx xde ye...Ade satu je scene kiss..tu pon affan jerit mrh..dia kata "eiii..busup (busuk)...hahaha..rasa nk tergelak pon ade dgr dia ckp cmtu..
Scene ni yg paling aku suka..
Aritu rasa happy sangat sebab tengok affan enjoy tengok movie tu...Habis seme org dia suruh diam dlm panggung tu..Masa balik rmh tu dia tido dlm kete kul 5ptg..Sepanjang perjalanan balik tu dia tido sampai rmh...Kt rmh aku dgn hubby kejut suruh bgn pon dia tak nak..Esoknya kul 6.30 pagi baru dia bgn..dia bgtau aku yg dia nk kencing...Sbb nk siapkn brg2 my clever boy ke tadika so my hubby tlg mndikan affan..masa nk bg affan mandi tu hubby tanya dia kenapa dia tido lama sgt..Affan cite dia pergi tengok cite dinosaur dgn mama..Ade dinosaur byk..Ade T rex, Tyraceratop, Predactyl, Veloceraptor etc...Mmg excited sgt cara dia cerita kt hubby..Ari masa aku hantar pergi taska mmg dia happy sgt..Siap lambai tgn lg kt aku n senyum..Selalunya muka monyok je..hehe..Sbb my lil clever boy happy so aku happy sgt arini..Oleh itu, aku sgt syorkan korg tgok movie ni mmg sgt sgt sgt best.... =)

Mosasaurs



Tiada ulasan:

Catat Ulasan