Khamis

Catatan Matlamat Kurangkan Berat Badan Aku ( Target 48 Kilogram pada Aidilfitri Tahun ini ) - 14 April 2016

Makan pagi arini xsempat..Hanya Brunch..Nilah masalah yg kne aku hadap bila diet ni...pagi mmg sllu xsempat, nk siapkan anak2 n anak mak mertua lagi..Bukan senang ni..Percik air pon lom tentu bgn, igt pasni kene beli alat renjatan tu la bru snng sikit kot..hahaha..semalam aku xamik dinner n tidur awal..pagi ni xberjaya tinggalkan minuman manis..Minum teh o ais n milo tghari..huhu..camano diet haku ni..Aperpon pagi ni timbang kurang sekilo jer..Huuu...Sedih..T---T..Xpe Arini cuba lagi..Malam karang nk try bt diet drink..Smlm xsempat xcercise nusaybah mengamuk, jeles tol adik ni tgok mama senang2 xbole..uhuk uhuk.....

Resipi Jus Untuk Orang Yang Nk Turunkan Berat Badan

Timun 1/2
kiwi 1/2 (bukan kiwi kasut tu ye, buah kiwi)
daun celery ( 4 batang )
avocado 1/2
halia satu inci
Lemon 1/2
Alovera sebatang buang kulit amik gel saja

Sumer ni blend then minum masa sebelum tidur

Isnin

Catatan Matlamat Kurangkan Berat Badan Aku ( Target 48 Kilogram pada Aidilfitri Tahun ini ) - 11 April 2016

Mulai hari ini aku bertekad untuk mengurangkan berat badan aku dari sekarang rahsia kilogram kepada berat badan idaman 48 kilogram. Mulai hari ini aku mencabar diri sendiri untuk mencapai berat badan idaman sebanyak 48 kilogram. Jika tidak berjaya, cukuplah aku akan berpuas hati jika mencapai 50 kilogram..

11 April 2016
Hari ini aku baru makan pagi tadi, makan hidangan sepinggan lengkap iaitu nasi, ikan, ulam2 (aku sgt suka makan ulam dari kecik2 dlu)..

Untuk tengahari belum menjamah apa2 sbb terlalu sibuk dgn kerja2 di ofis...Aku hanya minum plain water je..Since aku ade gastrik, skrgni ada rasa loya2 sikit..hihi..xpela demi hubby tercinta rela je aku diet..Hubby aku xdela request pon dan dia tak pernah pon persoal tentang bentuk badan aku yang agak berisi pas bersalin kali ke dua ni..Aku nak kurus yg sihat bukan yg kurus bahaya tu. Aku akan berusaha untuk tinggalkan minuman bergula sikit2...Berusaha untuk makan sayur dan buah2 an..



Affan Hadziq 4 tahun 4 bulan...

Affan Hadziq semakin hari semakin besar..Budak cerdik dan baik..Affan Hadziq abang yang baik, selalu buat lawak bagi adik dia gelak..Elok la..abg suka bt lawak yg adik plk jenis senang gelak..Affan Hadziq ade hari mkn byk..ada hari taknak makan..Badan kurus, harap kepala je besar..Sebiji cm mama masa kecik2 dulu..kurus kering..Skrg xde la..chubby lg mama ..nk2 pas bersalin kali ke 2..xpe2 akan mulakan sesi diet pasni cm selalu..huhu..Affan Hadziq budak cerdik, bila ajar apa2 kat dia mudah sgt hadam..Baru2 ni dia request nk bermain roller blade...Aku pon bawa dia main kt Wisma UMNO Kepala Batas...Memula tu ssh hati gak aku bila dia langsung xnk gerak..bt lembik badan dgn aku yg terpaksa plk pegang dia..Sakit pinggang nak oii..Sbb aku biasa dgn perangai dia yg cpt boring, aku sewa setengah jam je roller blade tu..Memula hubby ade cakap nak belikan roller blade utk Affan, aku xbg sbb takut nnt dia boring n xnk main dah rugi je beli..So for the first step aku just bawa je dia try main dlu yg sewa...Aku bg dia naik kt kawasan berpasir..Sorry tauke roleer blade habih berabuk bnde alah tu..Pas dia berani berdiri tegak baru aku bawak kt jalan bertar yg agak kasar, aku suruh dia langkah sendiri ..Then sikit2 dia dah cekap nk luncur aku bg dia naik kt jalan berturap yg lg licin....Hemm dalam masa tak sampai stgh jam dia dh pndai luncur cm bebudak lain yg reti naik roller blade tu cuma dia still xberani bg aku lepaskan tgn..Next week kami nak p lagi bg dia biasakan diri..Sbb hubby sibuk dia suruh aku pegi sorg je dgn anak2 ditemani mak n adik..Hubby siap isi minyak kete dia full lagi suh aku guna..haha mujur aku ni baik, aku balik umh je pas bawa Affan..