Rabu

Dugaan Berat

Assalamualaikum..
Baru2ni aku ditimpakan satu dugaan..Pedih la juga..Aku cm biasa pura2 tak sedih..Aku pergi kerja balik kerja mcm biasa..Lama aku pendam perit dugaan tu..




Pas dugaan tu senyap sudah, muncul satu dugaan baru pulak, dugaan ni amat berat utk hati, otak, diri aku untuk tanggung...Sangat2 berat, tapi aku cm biasa abaikan je..Aku tak tahu apa yang patut aku rasa, perlu ke aku kecewa..perlu ke aku sedih, perlu ke aku rasa teraniaya, perlu ke aku rasa frust..betrayed (ygni aku xreti nk terangkan dalam bahasa melayu)..hahaha..Cm biasa juga aku jalani kehidupan hari2..Pagi pergi kerja, pasang lagu kuat2 dalam kereta..Balik kerja menyanyi girang dalam kereta jugak..Balik rmh bt mcm biasa, masak..cuci kain..kemas rmh..tgok tv..semuanya..Tak tau nak rasa apa..yg aku tau aku blurr...blurr bw kereta nyanyi dgn fikiran yg kosong...makan cm biasa, cuma makanan rasa xsedap...minum tak hbis, asal order air je cnfirm aku minum tak habis..rasa tawar je air yg manis..Aku ni sedih ke tak, aku sendiri pon tak pasti.





.Aku rasa nk marah ke tak pon aku xtau, klu aku mrh..tapi pada siapa? rasa kecewa tapi pada siapa, pada diri sendiri ke, pada org lain ke? Yang pelik sepanjang aku blur2 ramai yg muncul dtg bt lawak..layan aku baik sgt tp aku xrasa apa..ibarat kaki yg terasa kebas..kalau kau cubit cmna pon ttp tak rasa apa..klu ade kwn2 bt lawak aku gelak tapi sbnrnya aku tak rasa lucu pon..saje ambil hati dorg je..Ramai la yg mengusik, aku senyum je sbb aku tak tau nak rasa apa sbnrnya..Hai cmna patut aku rasa, apa patut aku buat..hemm aku xtau...aku bawa kete aku rasa kosong..aku tak ingat mana aku ltk brg..tetiba pagi ni masa nk start kete pergi kerja aku tgok kt sound player kereta aku nampak something missing..bende tu kecik sgt..kalau difikirkan logik sepatut aku masih tak rasa apa2 sbb bende tu kecik sgt..patutnya xjejas sikitpon kehidupan aku ni..Peliknya aku rasa sedih sgt..






Mcm ade bende besar yg hilang dari hidup aku ini...Aku sebak sgt..Aku menangis teresak2..Pendrive aku mana wei..Syaiton mana dah ambik..Pendrive tu la aku bbuh byk2 lagu yg aku layan time drive balik keje ...Sedih sgt2...Pendrive tu kecik sgt suku saiz kayu aiskrim je pon..tapi aku sayu gila arini...Pastu buka radio je asyik pasang lagu sedih..Seme chanel lagu sedih je..Sayu rasa..Semoga Allah jumpakan semula pendrive aku yg hilang tu..Dalam tu la ade mcm2 fail kerja aku...woi sape ambik woiiiii..bagi balik..Pendrive tu ilang aku rasa mcm separuh kehidupan aku dh xde....




Tiada ulasan:

Catat Ulasan