Isnin

Nusaybah hampir setahun...

Hampir setahun sudah umur nusaybah...nusaybah lain sgt dari Affan..Affan lebih senang dijaga..Nusaybah agak manja..rajin nangis...skrgni dh pandai bt sepah brg2..Nusaybah ade satu minat yg pelik, dia suka main brgan elektrik sama ada kipas, extension, charger fon...ssh hati dibuatnya..Nusaybah manja sgt, ada dia aku mcm xboleh nk bt apa2..kene duduk uli dia je 24 jam..mlm2 paling aku suka bila hubby balik, terasa lega sgt ada org amik alih tugas jg nusaybah..haha, bole cmtu...dgn nusaybah masak nasik pon hangit..dgn Nusaybah mcm org dilamun cinta dh aku ni..mandi tak basah, tidur tak lena, makan tak kenyang..sibuk layan dia bt perangai..nusaybah2...mama jadi selekeh..kdg2 letih sgt tertido cmtu je aku..mlm kang nk bgn 3 4kali pula nk melayan si Nusaybah yg menangis...Nusaybah comel sgt...mana2 mama pergi dgn Nusaybah pasti ada org yg akan datang tegur, pegang pipi, cium, amik gmbr dgn Nusaybah..tak kira bangsa apa pon...mcm abg affan dlu pon org tegur n dukung gk tapi kebanyakkan org india, mamak and bangla je...hehe..Nusaybah pandai menari..dgr lagu menari, dgr gendang menari..dgr org selawat pun menari jgk..adeh..Nusaybah pandai cakap...tapi ssh nk dgr, sgguh berharga...Pernah sekali aku dgr dia panggil atok (my mom),byk kali panggil Acu, panggil papa, panggil mama, sebut Alhamdulillah sekali...Semoga Nusaybah jadi hamba Allah yg solehah..Jadi anak yg baik....Nusaybah klu lama xtgok papa, Nusaybah masih cam muka papa...Abg Affan masa kecik dlu klu lama sikit papa outstatio mesti dia dh tak kenal papa..Nusaybah lain, even berminggu papa xde kt rumah, bila papa balik Nusaybah pasti merangkak dgn penuh excited nl jumpa papa...mmg btl2 papa's girl...mybe sbb muka Nusaybah lebih iras papa dari mama kot..Nusaybah sopan santun cm baby girl..mama kasar...Nusaybah cerdik, apa je yg org tunjuk Nusaybah cpt belajar...Semoga Nusaybah dan abg jadi ank mama yg baik...Syg both of you...