Sabtu

Jalan jalan Ipoh

Cuti hemmm bestnya...cuti panjang bln Disember terasa bagai tak cukup..hari tu bawa anak-anak pergi jalan2 main air di Lost World..
.Sbnrnya aku tak minat sgt pergi taman tema nih...aku suka jln2 shopping kt pasaraya je..
.demi anak2 berkorban jelah...abg sulung aku bincang2 dgn ktorg masa birthday affan nak bawa bdk2 main air kt Lost World...kami pon setuju jer...exited sgt affan dpt main air..dia punya seronok mandi dari ktorg sampai Lost World sampai lah 6.30ptg bru stop main...sptt tiket ktorg beli sampai mlm...tapi dh letih sgt ktorg balik hotel jg ptg tu.mlmnya plk pegi mkn Nasi Vanggey...sedap jgk la nasi tu sbb ade sambal nyiur tu...pas mkn nasi vanggey ktorg pergi naik basikal kt Kinta River Walk.3
Basikal ni boleh naik 6 orang
Basikal ni 2 orang dewasa sorang kanak-kanak bole naik
.seronok jgk..basikal ada yg 6 seat, 3 seat, 2 seat etc.
Yangni pulak bole naik 2 orang dewasa sorang kanak-kanak


..pas puas naik basikal ktorg balik hotel tido.Kitorg bermalam kt hotel Golden Roof Hotel, Ipoh..esoknya ktorg terus drive pegi Zoo Taiping..Sebelum tu kami singgah dulu makan kat Nasi Vanggey..disebabkan hujan masa kat zoo...ktorg naik keretapi dlm zoo je...pas siap bawa bdk2 tgk binatang, ktorg terus balik...on the way balik kami singgah ke Design Village beli baju anak2, makan dan beli brg2 etc...pas pasaraya nak tutup ktorg pon balik lah rmh msing2..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan