Isnin

Lamb Chop Sedap di Sungai Petani 2017

Baru-baru ni kami sekeluarga jalan-jalan cari makan seluruh sungai petani. Misi mencari makanan kali ni adalah mencari Lamb Chop tersedap untuk disantap sekeluarga...Bagi aku la, susah nak cari makanan sedap di Sungai Petani..Husband aku mmg suka sangat makan daging kambing. Biasanya, kalau ternampak di Facebook atau dengar dari kawan-kawan kedai makan yang best2...selalu la dia ajak aku try...So, kitorg try makan Lamb Chop di sini...suami bgtau restoran Mr Steak ni pernah dikunjungi "Jalan-jalan Cari Makan Tv3".






Tempting kan tgok gambar-gambar lamb chop tu..mmg sedap lamb chop kat sini..portion lamb chop  juga mmg besar..amat sesuai sangat pergi sana time lapar sesangat..hihihi...

Bila Husband Kantoi Menipu

3 hari lepas my husband ade menyuarakan hasrat hatinya nak pergi spa..buat treatment muka katanya...aku dgr hujung2 telinga je apa yg dia bgtau aku..memula aku ok je dia nk pergi spa ke apa...aku tanya tentang kos...dia kata kos dua ratus lebih..aku mula pot pet pot pet..mahal la bg aku kalau facial saja harga tu..keesokkanya aku tanya lagi husband..."abang pergi tak spa tu?"..dia cakap tak jadi pergi...aku just ok jelah...kebetulan masa hari dia ckp tak jadi buat treatment muka tu aku tukar kereta dgn dia sbb aku bawa anak2 pergi kerja...Then esok tu aku keluar dgn kawan guna my car.... aku terjumpa 2 keping kertas ade dkt lobang dashboard..aku belek-belek kertastu..rupanya resit hubby aku pergi spa tu..adoi la hubby..tak tahu la nk marah ke nk gigit....haish...

Sabtu

Hari Minggu...

Minggu ni xda job..xda pe nk buat..smlm dduk rumah je dengan anak-anak..arini pagi-pagi lagi dah keluar beli barang-barang nak masak untuk minggu ni...balik rumah makan..bagi nusaybah tido...skrg ni tengah berfikir, tengah mencari kekuatan apa nak buat harini..nak kemas rumah nak kemas rumah..haishhh..beratnya nak mula langkah..aku masih lagi merenung siling......